Откриха паспорт на Рамбо в печатница до Пловдив

В акцията се включи и "Сикрет сървис"

Откриха паспорт на Рамбо в печатница до Пловдив | StandartNews.com

Откриха паспорт менте на Силвестър Сталоун в печатница за фалшиви документи до Пловдив. Това е станало при изключително зрелищна акция в пет области на страната, проведена от Специализираната прокуратура, ГДБОП, Европол и "Сикрет сървис" - САЩ. 

Шестима са арестувани и вече са с повдигнати обвинения за изработка и пласиране на фалшиви пари и документи, двама ще отговарят и за вторични престъпления. 

Акцията е проведена вчера на територията на областите Бургас, Пловдив, Пазарджик, София и Шумен. 

В хода на действията по разследването са претърсени 30 адреса. В подземен гараж на сграда в курортния комплекс „Слънчев бряг“ е открита нелегална печатница в момент на производство на неистински банкноти. В помещението са намерени голямо количество готови фалшиви купюри долари и евро, заготовки, холограмни стикери, принтери и др.

При претърсвания в жилището на един от задържаните в Пловдив, са намерени и иззети 2 958 неистински банкноти с номиинал 100 евро и 6815 банкноти от по 50 долара с високо качество, фалшиви български лични карти и празни и талони за правоуправление.

Иззет е български задграничен паспорт със снимката и имената на Силвестър Сталоун, който е била представян на клиенти като мостра за високо качество на изработката. Неистинските лични документи са били подготвяни в две открити работилници в селища в Шуменско и Пловдивско. 

През 2018 г. в същата сграда в „Слънчев бряг“ бе открита нелегална печатница за неистински банкноти. Задържани и предадени на съд бяха четири лица. Част от тях са сред задържаните на 28 януари за участие в същата престъпна дейност.

В хода на разследването е възможно да бъдат привлечени към наказателна отговорност и други лица. 
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай