Оставиха в ареста наркотрафикантите от Казанлъшко

Оставиха в ареста наркотрафикантите от Казанлъшко | StandartNews.com

Стара Загора. Тримата наркотрафиканти от Казанлъшко, заловени със синтетична дрога за над 3 млн.лв остават за постоянно в ареста. Това реши състав на Старозагорския окръжен съд на заседанието си в петък.

Радико Петров /48 г./ и Иван Руйчев /52 г-/, и двамата от Казанлък, и 50-годишният Михал Минев от казанлъшкото с. Бузовград са обвинени в незаконно притежаване и разпространени на дрога в особено големи размери.За това престъпление законът предвиждал над 10 г затвор, освен това имало реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление.

Както „Стандарт" съобщи вчера, при акция на ДАНС и старозагорската полиция в дома на бузовградчанина бяха открити над 112 кг наркотици. Синтетичната дрога е била под формата на таблетки и по цени на съдебната система е на стойност повече от 3,3 млн лв. Според антимафиоти таблетките са били предназначени най-вече за западния пазар, но акцията е изненадала наркотрафикантите. В съда тримата отказаха да посочат произхода на наркотиците. Арестуваните са със чисти кримидосиета и според антимафиоти най-вероятно са нови играчи в престъпния наркобизнес. За тартор на групата се смята казанлъчанина Иван Руйчев, който е собственик на заложна къща. Другите двама са наемни работници - Радико Петров – в строителството, а Михаил Минев във фирма „Българска роза –Севтополис".

Разследването продължава с разпити на свидетели и други действия, свързани с престъплението, както и изготвяне на заключенията на назначените експертизи, допълват от прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай