Петък,

Обрат в разследването за убития граничен полицай!

От: Стандарт -
3038
Обрат в разследването за убития граничен полицай!
A
A
A

От българската страна на границата, където беше застрелян граничния полицай Петър Бъчваров, разследващите са намерили няколко гилзи. Това съобщи БНТ, позовавайки се на свои източници.

Досега вътрешният министър Демерджиев твърдеше, че е стреляно от турска територия.

От гилзите по предварителни данни се предполага, че е стреляно с ловна пушка, но след експертиза ще се разбере точно какво оръжие е използвано. 

Полицаят на границата край Елхово е бил убит с изстрел в главата: първият от общо 10-15 произведени изстрели от турска територия, заяви по-рано днес служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти. “Знаем, че е стреляно от турска територия", увери той. 

Припомняме, че при престрелка в района на село Голям Дервент снощи загина граничният полицай Петър Бъчваров. Той бил наряд заедно с военнослужещ, който успял да се прикрие и е невредим.

Около 20.35 ч. в понеделник вечерта неизвестен стреля по наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, който охранява границата в района на село Голям Дервент. На метри от селото е граничната бразда, където се е случил инцидента.

Сигнал за него е подаден снощи, когато неустановено лице стреля по съвместен наряд на "Гранична полиция" и военнослужещ, които изпълняват служебните си задължения по охрана на границата. След стрелбата граничният полицай е прострелян и загива на място, а военнослужещият успява да се оттегли от мястото. Натам са насочени и други екипи, които охраняват границата.

По непотвърдена информация става дума за престрелка с мигранти или трафиканти. Извършителите са избягали.

По-рано тази сутрин министърът на отбраната Димитър Стоянов коментира, че има информация, че военнослужещият не се е оттеглил, а е взел необходимата позиция като се е прикрил, но това подлежи на проверка. "Прекалено рано е да коментираме каквато и да е хипотеза. Бил е застрашен животът му след като е бил патрулна двойка с граничния полицай", заяви Стоянов.

Шокиращи подробности за разстрела на граничния полицай 


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com