Нов живот! Отстранен след гонка в Стара Загора полицай с изненадващ пост

След инцидента с шампиона по борба Пламен Пенев

Нов живот! Отстранен след гонка в Стара Загора полицай с изненадващ пост | StandartNews.com

От днес Община Мъглиж има втори заместник-кмет. Това е Илиян Илиев, който е един от отстранените служители на МВР след инцидента с шампиона по борба Пламен Пенев.

Той ще ръководи ресора "Обществен ред, сигурност, инвестиционна политика и устройство на територията" в местната администрация.

"Община Мъглиж е малка община със силно лимитиран общински бюджет, но винаги е имала амбициозна инвестиционна програма, насочена единствено в услуга на жителите и гостите й. Сериозните предизвикателства пред общинското ръководство налагат оптимизиране на кадровата политика и назначаване на хора с опит и експертиза. Случаят с новия заместник-кмет е точно такъв", съобщиха от Община Мъглиж. 

От 1994 г. до 2023 г. Илиян Илиев заема различни ръководни длъжности в ОДМВР – Стара Загора. По време на гонката в Стара Загора, при който почина Пламен Пенев, Илиев е бил началник на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Стара Загора. По-късно, със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, той бе отстранен от работа.

Припомняме, че още на 31 декември 2023 г. Окръжна прокуратура-Стара Загора започва разследване за смъртта на мъжа, починал при гонка с полицията. Няколко дни след инцидента, двама ръководни кадри от ОДМВР – Стара Загора бяха временно отстранени от длъжност.

В понеделник, при посещение на вътрешния министър в Стара Загора, той съобщи, че във връзка с инцидента, предстои да бъдат уволнени още двама полицейски служители.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ivory
преди 2 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи