Медсестрата Галя била диспечер на наркоканала

Треньорът на "златната" боксьорка Гюлсен вкарал хероина от Турция

Медсестрата Галя била диспечер на наркоканала | StandartNews.com

Хероиновия глас - това е новият прякор на медицинската сестра от Хасково Галя Асенова. 32-годишната медсестра в местната хирургия бе задържана в понеделник като помагач в канал за дрога. Галя, чието рождено име е Гюлай, е известна красавица в клиниката и всички й завиждали за лъскавото БМВ. "Вече е ясно откъде има пари за него", коментираха колегите й след ареста. В наркосхемата са участвали петима хасковлии, сред които и съпругът на Галя. Двама от тях успели да се укрият и са обявени за издирване, другите са задържани.

Бандата беше разбита в понеделник след 8 месеца наблюдение. На ГКПП Малко Търново криминалисти разкриха в тайници на "Опел Зефира", шофиран от хасковлията Людмил Димитров-Слюдата, 26 кг хероин за над 2,3 млн. лв. Още същата вечер спецченгетата закопчаха и Галя преди нощната й смяна. А обвинителят от Окръжна прокуратура в Хасково Павел Жеков потвърди, че чернокосата красавица сама е предала пушката, която крила в шкафчето си. Затова и в отделението не разбрали за полицейската операция. Засега шефовете й не са решили ще я уволнят ли дисциплинарно.

Галя, която говори перфектно български и турски, е била "диспечер" на наркоканала, смятат разследващите. По неофициална информация в групата я вкарал 40-годишният й съпруг Станимир Асенов, по прякор Севчо, който още се издирва, потвърди прокурор Павел Жеков. В неизвестност е и 55-годишният Николай Крумов-Кайчето. Повечето в групата са познайници на полицията. Лихварят Веселин Бъчваров-Буцата и Кайчето вероятно са отговаряли за логистиката на дрогата през границата. Буцата се измъкна преди около 2 г. на косъм от затвора за убийство. През лятото на 2011-а Веселин преби до смърт длъжника си Христо Георгиев в центъра на Хасково заради борч от 2500 лв. Бъчваров беше обвинен за непредумишлено убийство и освободен под гаранция от 10 000 лв. По-късно бяха снети обвиненията срещу него, щом съдебна експертиза доказа, че пребитият е починал от инфаркт, а не заради юмруците на Буцата. Другият задържан - 41-годишният Людмил, е боксьор. До заминаването си за Испания, освен на ринга, се е подвизавал като барман в различни заведения. На Ибиса също бъркал коктейли, а под бара търгувал и с дрога. Заради това Слюдата търкал наровете и в Испания. След 10 г. гурбет се върнал в Хасково през 2011 г. Взели го в местен боксов клуб, където готвел жените. Благодарение на него хасковлийката Гюлсен Кадир на два пъти станала шампионка на България при жените. Затова говорят и множеството снимки от състезанията, които Димитров е качил в профила си във Фейсбук с шампионката.

Галя, Буцата и Слюдата са с мярка 72 ч. задържане под стража. В петък окръжният съд ще реши дали остават постоянно в ареста.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай