Арестуваха медицинска сестра за дрога

На работното й място са открити пушка и 36 патрона

Арестуваха медицинска сестра за дрога | StandartNews.com

Хасково. Медицинска сестра от атделението по хирургия в хасковската болница беше арестувана за участие в канал за прехвърляне на дрога от Турция.

Белезниците щракнали на ръцете на служителката с бяла престилка пред автомата за кафе, преди нощната й смяна, разказват от болницата.

Медицинската сестра попадна в ареста по подозрение за участие в трафик на 26 килограма хероин за над 2,3 млн. лв. Дрогата беше засечена в понеделник ГКПП - Малко Търново в лек автомобил „Опел Зефира". Колата шофирана от 40-годишен хасковлия идвала от Турция. В тайници в автомобила са открити 50 вакумирани пакета в индиго и тиксо. При полевия тест прахообразното съдържание от пликовете реагирало категорично на хероин.
Каналът е разбит след 8-месечно наблюдение на трасграничния трафик на хероин по южната граница.

В схемата са участвали 5 души. Двама от тях успели да се окрият и са обявени за издирване.
Още същата вечер криминалистите от Хасковското МВР задържали и мед. сестрата. Жената е от турски произход, но колегите я знаят с българското й име Галя Асенова. Според официалната информация от полицията при обиска на работното й място са открити пушка, калибър 7.62 със заглушител с 36 патрона за нея. Жената съхранявала и 50 телефона и сим карти, включително и на чуждестранни оператори.

От болницата обаче не се сетиха затова да е имало претърсване там.
Асенова е заподозряна като участничка в наркоканала чрез съпруга си, който е единият от двамата обавени за общодържавно издирване. Той е сочен и като наемаател на шофьора, заловен с дрогата на Малко Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай