Извънредно! Решиха съдбата на Велико Желев

Каква мярка ще бъде приложена

Извънредно! Решиха съдбата на Велико Желев | StandartNews.com

Софийската градска прокуратура повдигна обвинение за изнудване на строителния предприемач Велико Желев. Той е задържан за 72 часа, а утре държавното обвинение ще поиска постоянен арест пред Софийския градски съд, съобщава Блиц.

ВИЖ ОЩЕ: Обрат в случая Велико Желев. ВДХ проговори

На 07.03.2023 в Софийска градска прокуратура (СГП) са получени по компетентност материали по досъдебно производство на Софийска районна прокуратура относно евентуално извършено престъпление по чл. 214, ал. 2, т. 1 във връзка с чл. 213а, ал. 2, т. 4 от НК – изнудване, извършено от повече от две лица.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства е стигнато до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление от компетентността на СГП.

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за процесуална принуда „задържане до 72 часа“. На 08.03.2023 ще бъде извършена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Софийска градска прокуратура ще осигури точното установяване на всички факти по случая, разкриването на обективната истина и спазването на законите на Република България.  

За резултатите обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай