Обрат в случая Велико Желев. ВДХ проговори

Дружеството с разкрития за служителя, подал сигнала

Обрат в случая Велико Желев. ВДХ проговори | StandartNews.com

Скандални разкрития за служителя, подал сигнала срещу строителния предприемач Велико Желев, направи компанията на бизнесмена.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно! Решиха съдбата на Велико Желев

Дружеството ВДХ излезе с официална позиция след ареста и повдигнатите обвинения срещу Велико Желев.

Ето цялата позиция:

„Във връзка с проведената късно снощи полицейска акция, последвалото разследване на Софийска градска прокуратура и разпространяваната в медиите информация, смятаме за необходимо да представим официалната ни позиция по случая.

„ВДХ“ АД е национален лидер в строителството на благоустройствена, енергийна, транспортна и ВиК инфраструктура, жилищни и обществени сгради, спортно-развлекателни комплекси и хидротехнически съоръжения и има дългогодишен опит в изпълнението на значими национални обекти.

Лицето, подало сигнал срещу г-н Велико Желев, е било в трудово правоотношение с „ВДХ“ АД на длъжност директор „Строителство“.

Първоначално е постигнато разбирателство между страните, напускането на служителя да стане по взаимно съгласие, считано от 6 февруари 2023 г.

След направена вътрешнофирмена проверка са установени длъжностни нарушения, свързани с финансово облагодетелстване на служителя за сметка на работодателя. От служителя са поискани писмени обяснения, които той е предоставил на 24 февруари 2023 г.

На база установените нарушения, ръководството на дружеството е взело решение да бъде променена заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение, от такава по взаимно съгласие, на дисциплинарно уволнение.

На 27.02.2023 г. е внесен сигнал до Софийска градска прокуратура под номер 8124/23 от 27.02.2023 г., в който от работодателя ВДХ АД са описани установените нарушения и е представена готовността на фирмата да предостави допълнителна информация за нуждите на евентуалното разследване.

Изключително сме изненадани от внушенията в медиите за обвинения свързани с принуда, побой, документи с невярно съдържание и изнудване – понятия, които категорично противоречат на нашите принципи на поведение и морал”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай