Излизат ужасни подробности за заровените край София трупове

Човек, чиито тленни останки са били идентифицирани, е починал през януари тази година

Излизат ужасни подробности за заровените край София трупове | StandartNews.com

Експертиза е установила самоличността на един от седемте починали и незаконно погребани до село Клисура, обяви пред репортери говорителят на районната прокуратура Десислава Петрова, пише Dir.bg.

"Гражданин е подал сигнала за намерените тленни останки, като незабавно са предприети действия от МВР. Извършен е оглед, при който са били установени първоначално в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях - тленни останки на още четири лица", обясни Петрова.

Разследващите вече са разговаряли с роднините на установения починал. Те били платили 1000 лева за кремация. Месец след това получили и урната. "До момента е установено, че тези роднини на починалото лице с установена самоличност, за което няма данни за насилствена смърт, са заплатили на обвиняемия 1000 лева за кремирането на неговите останки, а след месец са получили и урна, съдържаща прах. Тоест те не са имали информация, че в действителност не е било извършено кремиране на тленните остани на техния баща ", посочи още Петрова.

Задържаният по случая с погребаните хора мъж не признава вината си, утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест. Той е с инициали Г.Е. (според Dir.bg - Георги Енев), занимавал се е с погребални услуги. Осъждан е в миналото.

"Твърди, че е станала грешка. Всички версии ще бъдат проверявани, работи се активно. Продължават действията и за установяването на самоличността на останалите лица, чиито тленни останки са открити", каза още прокурорката.

Делото е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура, защото случаят е специфичен. Възможно е да бъдат открити телата и на други незаконно погребани хора.

Установени са останките на три жени и четирима мъже. По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в хосписи и след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

Няма данни за насилствена смърт, посочи началникът на отдел разследвания в СДВР комисар Стойно Цветков. По думите му вече има обаждания и от други граждани, които също са използвали услугите на въпросната погребална агенция.

Човекът, чиито тленни останки са били идентифицирани, е починал през януари тази година.

Имаме информация, че са погребани повече хора, категорични цифри не мога да кажа, обясни комисар Цветков, като добави, че районът е отцепен и се работи.

В микробуса в близост до нелегалното гробище са намерени три празни ковчега, иззети са и документи от офиса на погребалната агенция, които в момента се анализират, посочи още Цветков.

Телата на седем души са намерени в покрайнините на София, близо до Банкя, по случая е задържан мъж. Това съобщиха по-рано днес от МВР. По първоначални данни той извършвал погребенията вместо кремацията. Пред разследващите мъжът признал, че заровил около 60 трупа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай