Понеделник,

Излизат ужасни подробности за заровените край София трупове

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС -
3025
Излизат ужасни подробности за заровените край София трупове
A
A
A

Експертиза е установила самоличността на един от седемте починали и незаконно погребани до село Клисура, обяви пред репортери говорителят на районната прокуратура Десислава Петрова, пише Dir.bg.

"Гражданин е подал сигнала за намерените тленни останки, като незабавно са предприети действия от МВР. Извършен е оглед, при който са били установени първоначално в плитък гроб тленни останки на три лица, а под тях - тленни останки на още четири лица", обясни Петрова.

Разследващите вече са разговаряли с роднините на установения починал. Те били платили 1000 лева за кремация. Месец след това получили и урната. "До момента е установено, че тези роднини на починалото лице с установена самоличност, за което няма данни за насилствена смърт, са заплатили на обвиняемия 1000 лева за кремирането на неговите останки, а след месец са получили и урна, съдържаща прах. Тоест те не са имали информация, че в действителност не е било извършено кремиране на тленните остани на техния баща ", посочи още Петрова.

Задържаният по случая с погребаните хора мъж не признава вината си, утре прокуратурата ще поиска постоянния му арест. Той е с инициали Г.Е. (според Dir.bg - Георги Енев), занимавал се е с погребални услуги. Осъждан е в миналото.

"Твърди, че е станала грешка. Всички версии ще бъдат проверявани, работи се активно. Продължават действията и за установяването на самоличността на останалите лица, чиито тленни останки са открити", каза още прокурорката.

Делото е взето на специален надзор от Апелативната прокуратура, защото случаят е специфичен. Възможно е да бъдат открити телата и на други незаконно погребани хора.

Установени са останките на три жени и четирима мъже. По неофициална информация телата са на възрастни хора, които са били настанени в хосписи и след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани.

Няма данни за насилствена смърт, посочи началникът на отдел разследвания в СДВР комисар Стойно Цветков. По думите му вече има обаждания и от други граждани, които също са използвали услугите на въпросната погребална агенция.

Човекът, чиито тленни останки са били идентифицирани, е починал през януари тази година.

Имаме информация, че са погребани повече хора, категорични цифри не мога да кажа, обясни комисар Цветков, като добави, че районът е отцепен и се работи.

В микробуса в близост до нелегалното гробище са намерени три празни ковчега, иззети са и документи от офиса на погребалната агенция, които в момента се анализират, посочи още Цветков.

Телата на седем души са намерени в покрайнините на София, близо до Банкя, по случая е задържан мъж. Това съобщиха по-рано днес от МВР. По първоначални данни той извършвал погребенията вместо кремацията. Пред разследващите мъжът признал, че заровил около 60 трупа.


Всички новини от категория Крими.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com