Група афганистанци са задържани до хотел "Плиска"

Група афганистанци са задържани до хотел "Плиска" | StandartNews.com

Група от 12 афганистанци са задържани около столичния хотел "Плиска".

Това съобщиха за "Стандарт" източници от МВР. Чужденците са закопчани при кръговото движение под бул. "Цариградско шосе", на една спирка от бившия хотел "Плиска".

След кратко преследване служители на СДВР са задържали мъж, превозвал в микробус нелегални мигранти. За установяване на самоличност в столично районно управление са отведени 12 чужди граждани, съобщават от ведомството.

Днес, около 10.00 часа, в района на бул. "Цариградско шосе" служители на СДВР са подали сигнал към шофьора на микробус „Фолксваген Шаран" за спиране и извършване на проверка. Мъжът не изпълнил полицейското разпореждане и продължил.

Незабавно са били предприети заградителни действия. След кратко преследване бусът бил спрян и въпреки оказаната съпротива от страна на водача, полицейските служители предприели действия за проверка. В превозното средство са установени 12 мъже – чужди граждани, по думите им, от Афганистан.

Шофьорът на микробуса Б.Б. /58 г./ от София, криминално проявен и осъждан, и чужденците са отведени в столично районно управление.

Продължава работа по установяване на самоличността и произхода на чуждите граждани и изясняване на всички факти около случая.

Междувременно новината за възможна заплаха за една или повече от една линия на градския транспорт в района на спирка "Плиска" - бе разпространена и от агенция Reuters.

Посолството на САЩ в София предупреди американските граждани да избягват натоварения транспортен участък на един от основните булеварди в София, заради потенциална заплаха за неназована автобусна линия, пише Reuters.

Говорител на посолството потвърди автентичността на изявлението, но не даде повече детайли с обяснението, че посолството не коментира текущи разследвания, пише още агенцията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай