Експерт по сигурност: Ало измамниците са мравуняк

"Освен чисто полицейските мерки, хубаво е да има ограничаване и от телефонните компании", смята Безлов

Експерт по сигурност: Ало измамниците са мравуняк | StandartNews.com

Като „мравуняк“ определи експертът по сигурността Тихомир Безлов заловените в последно време телефонни измамници, включително погромът над най-голямата престъпна група от този „бизнес“ вчера.

"Това е мравуняк, няма йерархична система. Има тартори, организатори. Става въпрос за около 100-200 човека, които участват в този мравуняк, основно в Северна България. Намират се най-вече в Левски, Плевен, Горна Оряховица", заяви Безлов пред БНТ.

"Интересното е, че сред задържаните вчера има такъв, който и преди е бил задържан за телефонни измами. Явно наказанието не го е спряло", обясни анализаторът.

"Имат набирачи, мулета и такива, които следят мулетата. Те са много адаптивни. В момента, в който е направено нещо, за да им се заглушат клетките, те се преместиха в Румъния, защото знаят, че там ще са необезпокоявани. Хубавото тук е съвместната работа", коментира още той.

Моето предположение е, че е въпрос на договореност с румънските служби. През годините нарасна тая тема. През 2010 г. беше началото на тези изследвания. Опитите на телефонните измамници обикновено са несполучливи. По-малко от 1% стават жертва на телефонни измамници, обобщи Тихомир Безлов.

"Освен чисто полицейските мерки, хубаво е да има ограничаване и от телефонните компании", смята Безлов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай