Двама кърджалийци дадоха 6450 лв. за "радиатори"

Двама кърджалийци дадоха 6450 лв. за "радиатори" | StandartNews.com

Две телефонни измами са извършени вчера в Кърджали. 86-годишна жена предала 4150 лв., след като на домашния ̀и телефон се обадил мъж и поискал сумата за монтаж на радиатори. По същия сценарий е измамена и 84-годишна, която платила 2300 лв. на мним приятел на неин съсед за покупка на радиатори.

Петима кърджалийци са се обадили в полицията, за да съобщят, че също са атакувани от телефонни измамници вчера, но никой от тях не е предал пари.

Осем на брой са телефонните измами в област Кърджали от началото на тази година. Миналата седмица трима бяха задържани след като прибраха 9000 лв. от 79-годишен мъж под предлог, че парите трябва да бъдат внесени в здравната каса за животоспасяваща операция на близък човек.

Всички измамени са възрастни хора. С оглед предотвратяването на други такива случаи е издадено разпореждане на директора на ОД на МВР-Кърджали старши комисар Венцислав Момчилов полицейските инспектори да разпространят листовка, описваща популярните сценарии за измама и как трябва да реагират хората, атакувани от телефонни измамници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай