Дупнишка "фараонка" пробва да се самоубие

Тя е вдовицата на самоубилия се шеф на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков

Дупнишка "фараонка" пробва да се самоубие | StandartNews.com

Вдовицата на самоубилия се преди седмица шеф на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков - Ивона, също е направила опит да сложи край на живота си, съобщава Lupa.bg.

Дни след като 62-годишния Близнаков се самоуби, скачайки от 7-ия етаж на жилищен блок в Благоевград, овдовялата му съпруга Ивона е била приета по спешност в болница заради опит да се натрови с хапчета, разкрива запознат с трагедията на семейството – фараони. Животът на възрастната дама е бил спасен, но тя е поставена под постоянно наблюдение от близките си заради опасения, че може отново да пробва самоубийство.

Самоубилият се Георги Близнаков и жена му Ивона са подсъдими за незаконна банкова дейност, според прокуратурата управляваната от семейството Дупнишка популярна каса е завлякла 247 човека със сумата от над 3,6 милиона лева. Семейството има дела и за укриване на над 700 000 лева данъци и пране на пари.

Аферата с Дупнишката популярна каса стартира преди повече от 2 години, когато спестяванията на стотици дупничани, вложени във финансовата пирамида на семейство Близнакови, се изпариха.

Близнаков бе арестуван заради финансовата афера, но по-късно бе пуснат под гаранция. Той и съпругата му се видяха принудени да избягат от Дупница и да се преместят да живеят първо в Пловдив, а след това в Благоевград, тъй като много от „ужилените” от тях с пари ги заплашваха. В понеделник Георги Близнаков не издържа на напрежението и сложи край на живота си, скачайки от 7-ия етаж. След смъртта му основен обвиняем остана овдовялата му съпруга Ивона. Тя обаче не се яви на съдебно заседание на Окръжния съд в Кюстендил, проведено в петък, а адвокатите й представиха болничен лист, според който Ивона страда от невротична болест.

Ивона Близнакова също е опитала да сложи край на живота си, след като мъжът й се самоуби и тя остана основен обвиняем за пирамидата "Дупнишка популярна каса"

„Жената е в изключително тежко емоционално състояние след последните събития и има опасност да посегне на живота си по подобие на своя съпруг”, признават притеснени познати на семейство Близнакови от Дупница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай