Бруталното убийство на Пейо. Фаталните 4 минути и 16 секунди

Биволъ разпространи записа. Стандарт няма да го излъчи заради близките на убития

Бруталното убийство на Пейо. Фаталните 4 минути и 16 секунди | StandartNews.com

Биволъ разпространи запис на зверското убийство на 44 годишния Пейо Пеев, за което основни обвиняеми са политическата активитска на ПП и обшинарка Габриела Славова и майка й - бившата дипломатка Красимира Трифонова

Ексклузивните кадри показват момента на убийството на ул. “Елемаг” в столичния квартал “Изгрев”. Камерата е заснела нападението върху мъжа в колата му. Видеото е и едно от приетите от Софийския градски съд (СГС) веществени доказателства.

Видеото е с продължителност 4 мин. и 16 сек. То потвърждава и точния час на убийството – около 21:21 ч. на 18 януари 2024 г.

Мястото е пред блок 308 на ул. “Елемаг”, където е жилището на Красимира и Габриела.

Пейо е пристигнал с бяло “Пежо”.

Отпред до шофоьора се качва Габриела, а отзад зад него влиза майката.

На видеото ясно се вижда, че в колата има борба, а автомобилът поне на два пъти потегля и спира, очевидно жертвата докосва педала на газта и не е успял да тръгне.  

Също така, вижда се, че поне два пъти Пейо се опитва да си отвори вратата на колата и да излезе навън, но вратата е дърпана силно от вътрешната страна от човек, който е затиснал шофьора с цялото си тяло.

Вижда се дори как от вратата изпада и шише от вода. Очевидно седящата на предната пасажерска седалка Габриела затваря вратата, за да не може Пеев да се измъкне и да не се види нищо подозрително от случаен минувач, който по това време минава. 

Може да се предположи как младата жена с всички сили се е опитвала да държи бившия си съпруг неподвижен вътре в колата, докато майка й зад него му е метнала проволка и го души с всичка сила от задната седалка. 

Тук възниква основателният въпрос, защо борейки се за живота си Пейо не е натиснал например рязко газта на колата, която е работила и не е предприел отчайващ хода да я блъсне например, за да се спаси.

Това се обяснява от патоанатоми, които описват мозъчната дейност на човек при задушване, обесване или притискане на сънните артерии. Освен че мозъкът практически престава да работи след около 30 секунди, той не може да подава ефективно информация на нервната система и съответно да командва както трябва мускулите и движенията на тялото.

Освен това рязкото прекъсване на кислорода до мозъка води до неадекватност, нереална преценка на ситуацията, силно замайване, еуфория и загуба на съзнание, което прави човек особено беззащитен и уязвим.

Опитите на Пейо да отваря вратата и да излезе навън, за да се спаси от ласото на гушата, което е дърпано с всичка сила от задната седалка са били неуспешни поради голямата тежест върху него на чуждо тяло и противодействието в същото време за затварянето на вратата.

Заради примката не е можел и да вика за помощ. На практика той е бил обречен. Когато край колата минава случаен минувач, вече няма реакция от страна на жертвата и се счита, че той е бил напълно неутрализиран, затова не е и реагирал.

Според неподтвърдена официално оперативна информация, също по запис от камера, покушение е било замислено от двете жени и ден по-рано, но то не е могло да се осъществи, поради наличието на случайни свидетели на мястото.

Не е ясно все още, какво точно е предшествало нападението. Наличните данни сочат, че Пейо е бил извикан за пореден път от Габриела на среща, за да се реши съдбата и взаимоотношенията с децата им.

Много анализатори са на мнение, че този случай ще отключи голяма обществена реакция за реформи в законодателството и семейния кодекс, както и много сериозна равносметка за това какви филтри и изисквания би трябвало да има при назначаването на личности на ръководни властови административни позиции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай