Божков остава в ОАЕ без документи

Божков беше задържан в края на миналия месец, след като беше обявен за издирване от България

Божков остава в ОАЕ без документи | StandartNews.com

Страната ни е била уведомена, че обвиняемият бизнесмен Васил Божков е с отнети документи в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Това съобщиха за БНР близки до разследването по повод информацията, появила се този следобед, че властите в арабската държава са освободили бизнесмена.

Към момента информацията за това дали Божков е пуснат на свобода не е потвърдена официално от нито една институция у нас. Самият Божков беше задържан в края на миналия месец, след като беше обявен за издирване от България.

По-късно днес от Министерството на външните работи на Република България  съобщиха, че страната ни не е уведомявана от ОАЕ Васил Божков да е освобождаван от ареста.

Посланик Богдан Коларов е отправил спешно запитване към властите дали изнесената информация, че е освободен от ареста е вярна, посочват от министерството.

По-късно се оказа, че българската държава не е уведомявана официално дали обвиняемият Васил Божков изобщо е бил в арест. Дори за прокуратурата ни е изненада, че той е бил в арестно помещение повече от две седмици. Практиката в такива държави е да се отнема само паспорта. Това заяви за бТВ говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По думите й, дали обвиняемият Божков е освободен от арест, няма нищо общо с молбата за екстрадиция.

„В понеделник преведените материали постъпват в Министерство на правосъдието, откъдето ще бъдат изпратени незабавно в Обединените арабски емирства“, допълни говорителят на главния прокурор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай