Бомба от МВР! До дни закопчават издирван убиец

24-годишния Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли, а след това бе открит мъртъв

Бомба от МВР! До дни закопчават издирван убиец | StandartNews.com

Главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи тази сутрин важна новина за издирването на убиеца от Цалапица. Той разкри и какви усилия полага ведомството, за да потуши щетите от неправилните действия на полицията по случая.

„Допуснато е да се стигне до извършване на убийството, не е реагирано правилно, след като е подаден сигналът за изчезването на Митко, за да се стигне до летален изход. Правим всичко възможно да открием убиеца и се надявам съвсем скоро да го заловим. В близките дни, седмици ще имаме положителен резултат“, обеща Коцев в интервю за бТВ.

„Разбирам болката и страданието на близките. Срещал съм се с тях и съм поел ангажимент, че ще се проведе обективно и всестранно разследване. Непосредствено след деянието оценихме, че има редица пропуски в полицейските действия и разследването и възложихме със заповед на министъра дисциплинарни проверки – как са действали колегите от районното в Стамболийски и ОДМВР-Пловдив“, допълни Коцев.

След убийството проверката на МВР установи съществени пропуски и нарушения в действията от страна на полицейските органи. Дисциплинарно уволнени бяха бившият директор на ОДМВР-Пловдив - старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното управление в Стамболийски - главен инспектор Ангел Керпиев. Временно отстранен от длъжност е и инспектор Дамян Капов.

24-годишния Димитър Малинов от Цалапица изчезна на 20 юли, седмица по-късно беше съобщено, че е бил убит и тялото му е намерено заровено под строителни отпадъци край селото. Установен като извършител е Рангел Бизюрев от Цалапица. Уволнените полицейски служители са допуснали серия от грешки, които са довели и до това Бизюрев да избяга и напусне страната.

Във връзка с престъплението бяха задържани двама близнаци от Цалапица. Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвинение за помагачество на Рангел Бизюрев при убийството на Димитър Малинов.

Близките на Митко настояват за нов следствен експеримент. По думите на майката Атанаска Бакалова има свидетел, който бяга към мястото, където е бил синът ѝ. Роднините на Димитър настояват още мярката на двамата близнаци да бъде променена, а соченият за извършител Рангел Бизюрев да бъде открит, както и да бъде повдигнато обвинение на шефа на районното в Стамболийски главен инспектор Ангел Керпиев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай