Бомба! Лъсна потресаваща тайна за психясалия убиец от Добрич

Първите данни за заболяването на сочения за убиец са от 2016 година

Бомба! Лъсна потресаваща тайна за психясалия убиец от Добрич | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Арестуваният за убийството в добрички парк Марин Добрев е жертва на обстоятелствата. Това заяви пред Нова телевизия психиатърът д-р Тихомира Стилиянова.

Психичното му разстройство се отключва след злоупотреба със синтетична дрога, на която е бил от 14-годишен. Нова експертиза само би потвърдила тези данни и най-добрият вариант за Добрев е настаняването му в социално заведение под запрещение, с настойник Община Добрич, смята специалистката.

Първите данни за заболяването на сочения за убиец са от 2016 година. „Той си има налудничави мисли за ощетяване, за отношения, за контрол. Има си и халюцинации. Баба му казваше в съдебната зала, че той се разхожда вкъщи с нож с цел самозащита”, посочи директорът на Държавна психиатрична болница „Карвуна”.

При многобройните му принудителни лечения обаче не е проявявал агресия към медиците и е връщан в обществото, в което нямало кой да се грижи за него. За щастие, при първото му нападение, не успява да рани набелязаната жертва. „Имаме такива пациенти, които не казват преживяванията си. Считам, че те са едни от най-опасните. Моята последна експертиза за него е от 12 февруари 2023 г. Дала съм препоръка в съда за четири месеца стационарно лечение по Закона за здравето. Той трябва да има контрол върху медикаментите и затова семейната среда е много важна”, посочи още д-р Стилиянова.

Междувременно от Районната прокуратура излязоха с изявление, че не са били уведомени за второто нападение над Емилиян Рачев, извършено на 25 февруари, нито за задържането и пускането на Добрев. Едва на 27-и на обяд пристига писмо от полицията. Наблюдаващият прокурор се разпорежда за издирване на заподозрения и спешното му настаняване в психодиспансер. „Оттогава са организирани издирвания на адреса, където той живее, на адреса на баба му, в съседните магазини, които посещава. Общо проверките на адреса са над 14. За съжаление, до този трагичен инцидент не беше открит”, посочи директорът на ОД на МВР Добрич ст. комисар Цветан Пировски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
kippin
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи