Блокадата на мъжа в квартал "Стрелбище" продължава

Блокадата на мъжа в квартал "Стрелбище" продължава | StandartNews.com

Психично болен мъж се е барикадирал в дома на ул. "Орехова гора" в столичния квартал "Стрелбище". Повече от 15 часа продължава блокадата, а на място са полиция и линейки.

Барикадиралият се мъж в столичния квартал „Стрелбище" е бивш полицай от 4-то РПУ и е въоръжен. Има законно притежавано оръжие.

Мъжът е стрелял по дъщеря си, а след това се е барикадирал в дома си, предаде БНР.

Сигналът е подаден в полицията в събота следобед. Малко след 8 ч сутринта полиция успя да установи контакт с мъжа, който е над 70-годишен и е бивш полицай. Полицаи влязоха в дома, предстои развръзка, съобщи Нова тв.

Мъжът има психически проблеми, но въпреки това има законно притежавано оръжие – предполага се, че най-вероятно е стреляно с него. От МВР са уточнили, че съседите не са евакуирани, тъй като няма пряка заплаха за тях.

В апартамента на барикадиралия се мъж е и съпругата му, която е неподвижна. От МВР съобщиха, че той е с влошено психично здраве. По-рано вчера през деня, мъжът е стрелял по дъщеря си, но не я е уличил. Тя е успяла да избяга и е подала сигнал в полицията.

В хода на преговорите барикадиралият се мъж в дома си в столичния квартал „Стрелбище" използва оръжие срещу служител на МВР. Това заяви ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР, пред журналисти тази сутрин.

„Към момента с него преговаряме посредством психолози от Института към МВР. Търсим възможност нещата да се решат с преговор, но в хода на преговорите лицето използва оръжие срещу служител на МВР. Този изстрел, който най-вероятно сте чули, направи нещата по-сериозни - имаме вече явна агресия и насоченост към раняване на служители. За радост няма пострадал служител", заяви Маринов.

„Ситуацията се усложнява и от наличието на неговата съпруга, която е възрастна, трудно подвижна, на легло. Към момента няма агресия към нея, но трябва да предприеме всички мерки, за да не допуснем тя да стане жертва в дадения случай", заяви още той.

На първо място трябва да гарантираме живота и здравето на съпругата на барикадиралия се, която е вътре в жилището. Това пък заяви главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

„В момента текат активни преговори с въпросния човек, който е 69-годишен, бивш служител на МВР. В информационните масиви при проверката установяваме, че е имал законово оръжие, но го е предал 1996 г. Към момента не притежава законно оръжие. Това което, вече е безспорно установено от работата на терен има най-малко един незаконно притежаван пистолет. В рамките на цялата нощ кръжеше с него в жилището. Труден е за комуникация. Определено има психически проблеми", обясни Костов.

По думите на главния секретар няма опасност за хората, които живеят в съседство с барикадиралия се мъж. "Взели сме всички предохранителни мерки за гарантиране живота и здравето на хората, заяви той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай