Бивш шеф на КПКОНПИ с уникални разкрития за сблъсъци с Нотариуса

Той разказа, че за първи път чул името на Мартин Божанов в края на 2005 година

Бивш шеф на КПКОНПИ с уникални разкрития за сблъсъци с Нотариуса | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

„Никога не знам какво ще ми се случи. Аз съм засегнал много хора. Само над 300 млн. лв. е отнетото имущество. Наложените санкции и запори над имущества са над 1 млрд. лева.  Аз съм предупреден от хора в службите да излизам винаги само въоръжен.” Това разкри в интервю за Нова телевизия първият председател на антикорупционната комисия (бившата вече КПКОНПИ) Стоян Кушлев.

Той разказа, че за първи път чул името на Мартин Божанов в края на 2005 година. „Когато започнахме да образуваме първите дела за отнемане на имущество на основата на изпратените ни влезли в сила присъди от всички съдилища в страната”, посочи той.

„Помня, че имаше с него имаше една възрастна жена на 75 г., която беше сключила фиктивен брак с негов шофьор. Тя притежаваше много имущество. След известно време тя умря и той се разпореждаше с нейното имущество. Никой от наследниците, нищо не получи”, разказва бившият председател, като подчерта, че само наследството е било 2 млн. лв.

Член на семейството на Кушлев е бил шофьор и лична охрана на Гриша Ганчев. „Той ми беше доста близък и те го знаеха. Идват при него с хубав джип, викат го и започват да го малтретират. Наричали го, блъскали го, ритали го. Накрая му казали: „Да кажеш на Кушлев да спре да се занимава с нашите проблеми, иначе лошо го чака”, уточнява той. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай