Белезници за бившия мъж на изчезналата Стоянка

Белезници за бившия мъж на изчезналата Стоянка | StandartNews.com

Веселин се издънил на детектора на лъжата при въпроса "Убита ли е жена ви?"

Полицията в Карлово е задържала бившия съпруг на изчезналата Стоянка Дудекова. Веселин Божилов е в ареста от четвъртък следобед, след като се провалил на детектора на лъжата. Сутринта 52-годишният Веселин Божилов бил повикан изненадващо в полицията, като му казали, че го търсят за справка по издирването на Стоянка. На място обаче го подложили на детектора, пред който думите на Веселин се оказали пълна лъжа. Според агенция "Блиц" той се издънил на въпроса: "Убита ли е Стоянка и имате ли вие нещо общо с това?". Ден преди това мъжът се направил на силно загрижен съпруг и позвънил на репортерите от TV7, за да съобщи, че е готов да даде откуп, ако похитители са отвлекли бившата му жена. Поискал от журналистите да бъде сниман с обръщение към евентуалните терористи, в което да им съобщи, че от негова страна няма проблем да плати, но Стоянка да се върне при децата им. Униформените обаче преценили, че постъпката на Божилов е резултат от притеснение заради развоя на разследването и той се опитва да изпревари събитията, като обяви откупа. Докато давал обяснения пред детектора на лъжата, той така се оплел, че дори не успял да посочи каква сума е готов да даде за намирането на бившата му жена.

48-годишната Стоянка Дудекова изчезна безследно призори на 27 март. Следите й се губят около 4,30 часа сутринта, която тръгвала за работа от дома си в Карлово. От жилището й до автобусната спирка имало 5 минути път през малка и пуста уличка. Там Стоянка е изчезнала, защото, според свидетели, не е била в автобуса в 4,30, с който пътувала всяка сутрин, тъй като нямала собствен транспорт. Не се е появила и на работното си място, а в 7 ч сутринта трябвало да позвъни по телефона на сина си, за да провери дали е станал за училище. Тъй като не му се обадила, момчето звъннало на нейния телефон, който се оказал изключен. Синът на Стоянка се притеснил и заедно със сестра му се обадили в полицията. До момента обаче от жената няма следа.

През времето на разследването се появяваха различни версии за това какво се е случило с Дудекова. Според едната тя е посегнала на живота си, но униформените са на мнение, че досега ако беше така, трупът й щеше да бъде открит. Освен това не е оставила прощално писмо. Не е давала и никакви признаци, че е в депресия или нещо подобно. Напротив, предишната вечер дори почерпила едни семейни приятели за това, че е започнала работа. Другата версия е убийство, като междувременно се появиха и коментари, че може да е отвлечена и изведена от похитителите си в чужбина. Бившият й съпруг, с който Стоянка е разведена отскоро, бе разпитван няколко пъти, но до момента упорито отрича да има нещо общо с изчезването на Стоянка. Роднините й обаче са на друго мнение и го сочат като главен заподозрян, тъй като Веселин неведнъж заплашвал Стоянка, че ще я убие, ако го напусне. Въпреки това тя взела категорично решение за развод, тъй като години наред била малтретирана психически и физически в семейството на Веселин. Често се случвало свидетели на скандалите да бъдат и двете им деца. Заради тях най-вече Стоянка сложила край на този тормоз, за който дори роднините й не знаели, преди да се разведе. След развода тя споделила всичко за поведението на Веселин със сестра си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай