Бандити взели 600 кг. от кокаина на "Дакар"

Бандити взели 600 кг. от кокаина на "Дакар" | StandartNews.com

София. Бандити са взели 600 килограма от кокаина, натоварен на кораба с оборудване на участниците в рали "Дакар". Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. "С 600 килограма е била "глобена" бандата, отговорна за доставката на пратката в Европа", каза той пред бТВ. „Два тона кокаин са транспортирали в пратката от Южна Америка. 600 кила са им отклонили на място и така във Франция акостираха 1400 кила чист кокаин за 270 млн. евро", обясни той. Лазаров допълни, че този продукт на улицата става 5 тона.

 

"Знаем кои са тези хора. Досъдебно производство има срещу тях във Франция", обясни главният сектерар. Във връзка с разбития канал за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа Лазаров заяви, че в него участват повече от двама българи на високо ниво в организацията. Крайната дестинация на кокаина е била Испания.

 

"Кръстих се, когато гледах сблъсъците между протестиращи и полиция в Киев", призна още главният секретар. И беше категоричен, че въпреки ситуацията в Украйна няма пряка заплаха за страната ни, но се следи изкъсо положението там.

 

От думите на Лазаров стана ясно още, че със 100% са увеличени секретните сътрудници в МВР за последната година. Главният секретар обясни, че една от причините за несправяне с престъпността, и най-вече битовата, е именно тройното намаление на агентите, както и недоверието на гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай