Арестуваха печално известен прокурор заради побой

Засега той е задържан за 24 часа по Закона за МВР

Арестуваха печално известен прокурор заради побой | StandartNews.com

Прокурорът от Окръжната прокуратура в Перник Бисер Михайлов е бил задържан, съобщи Нова телевизия. Причината е побой над съпругата му.

По неофициална информация това е станало през изминалата нощ. Засега той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.

Бисер Михайлов беше заместник-окръжен прокурор на Перник, но след скандалите около сина му Васил, той беше преназначен като редови прокурор в града.

Преди малко „Стандарт“ получи и официално съобщение от Прокуратурата по случая:

В ранните часове на днешния ден, 13.10.2023 г., е получено съобщение в Софийска градска прокуратура (СГП) от ОДМВР - гр. Перник, че прокурор от Окръжна прокуратура-Перник е нанесъл телесна повреда на жена си в условията на домашно насилие.

Дежурен следовател при СГП е посетил местопроизшествието като е извършил оглед и е образувал досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда в условията на домашно насилие. Извършени са разпити на свидетели и освидетелстване на лица.

Следва да се извършат разпити и на други свидетели, да се назначи съдебно-медицинска експертиза и делото да бъде докладвано на прокурор при СГП, който да извърши преценка дали са налице достатъчно данни за привличане на магистрата в качеството на обвиняем и съответно за взимане на мярка за неотклонение спрямо него.

По-късно днес ще бъде предоставена допълнителна информация по случая. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай