Как да разпознаем лошия чай?

Билкар дава съвети

Как да разпознаем лошия чай? | StandartNews.com

Какво не знаем за чая? Той е здравословна напитка, която може да помогне за успокояване на всичко - от болка и възпаление до дразнещо гърло. Обикновено го консумираме когато усетим неразположение или искаме да се стоплим, но всъщност той може да се пие по всяко време, стига да обичате отварата, пише Блиц.

В последните години стана и доста популярен студеният чай. Истината е, че билковите чайове съществуват от векове. Те са вкусен и лесен начин да увеличите приема си на течности и да промъкнете още някои допълнителни хранителни вещества в тялото си.

Освен тях има и плодови, и какви ли още не други видове. В същото време обаче на пазара има и много стоки, които се предлагат за чай, а всъщност нямат нищо общо с представата ни за него.

Ако редовно пиете чай, то тогава трябва да знаете как да разпознаете истинския.

"Купените чайове не могат да се сравняват с натуралните. Вземете една торбичка и я разрежете, ще видите, че вътре има всичко друго, но много малко количество чай.

Берат всичко (корен, цвят, стъбло, лист.а..), слагат изкуствен прах, така че като го сложиш в гореща вода, веднага пуска цвят. Това е изкуствен цвят - обяснява билкарят Раде от Паракин.

Той съветва хората да избягват изкуствено оцветени чайове, т.е. тези от торбички и да използват натурални, за които знаят къде са набрани и какво съдържат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай