Как да подобрите вкуса на водата, за да пиете повече

Експертите казват, че трябва да пием поне по 1,5 литра вода всеки ден

Как да подобрите вкуса на водата, за да пиете повече | StandartNews.com

Източник: БГНЕС, архив

За много хора е трудно да приемат препоръчителното количество вода всеки ден, особено по време на горещите вълни, когато необходимият прием се увеличава.

Но има лесни начини да добавите малко настроение към напитките си, за да сте по-склонни да продължите да отпивате. Докато светът се бори с глобална гореща вълна, според експертите е важно да се поддържа хидратацията в тялото, за да се радваме на добро здраве и да избегнем заболявания, свързани с топлината.

Понякога обаче пиенето на обикновена вода е скучно и безвкусно. Затова можете да овкусите водата си по лесен и забавен начин: като я напоите с плодове, зеленчуци и билки.

Експертите казват, че трябва да пием поне по 1,5 литра вода всеки ден, като предупреждават, че всичко под 1 литър на ден е недостатъчно, за да замести нуждите ни, особено когато времето е топло или за тези, които извършват усилена физическа дейност или спортуват.

"Ако искате да разнообразите газираната си вода или водата от чешмата, има много вкусове, които ще ви доставят допълнително удоволствие от консумацията. Опитайте се да използвате плодове или билки - така ще утолите жаждата си без допълнителна захар или добавки, каквито има в ароматизираната вода от магазина. Това помага на хора, които по принцип не обичат да пият вода, да се подлъжат и да я превърнат в привлекателно преживяване", казва сомелиерът на вода Андре Улиг.

Ароматизираната вода помага на хората да се уверят, че пият препоръчителното количество всеки ден, а в някои блогове се казва, че има и други ползи, включително "детокс ефект".

Учените обаче посочват, че изследванията все още не са доказали това. Но добавянето на плодове, билки и зеленчуци към вашата кана с вода ще ви осигури разнообразие и удоволствие, дори ако в крайна сметка консумирате само малка част от витамините и минералите, които те съдържат.

"Когато искате да добавите плодове или зеленчуци, няма значение дали използвате чешмяна или бутилирана вода, тъй като и двете ще абсорбират ароматите и вкусовете в еднаква степен. Но имайте предвид, че ако изберете минерална вода, ако тя е силно минерализирана, това може да доминира във вкуса и да засили плодовия аромат", казва Улиг. Заложете на умерена степен на минерализация, е неговата препоръка.

Опитайте да добавите плодове, парчета зеленчуци или билки в зависимост от това, което е в сезон - от портокали до ягоди, след това боровинки или ябълки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 2 месеца

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи