Защо в духовната семинария учат дистанционно

По първоначална информация заразен е един от преподавателите в духовното училище

Защо в духовната семинария учат дистанционно | StandartNews.com

Зараза от коронавирус в Софийската духовна семинария, за която беше обявено преди дни, се наложи част от възпитаниците да преминат на учене през интернет.

По първоначална информация заразен е един от преподавателите в духовното училище. Само един човек е бил контактно лице на заразения преподавател, като той е изолиран.

Както всяко едно друго средно училище, така и семинарията спазва всички разпоредби, сподели директорът на Софийската духовна семинария архимандрит Пахомий в интервю за предаването "Беновска пита" по Канал 3.

Той отбеляза, че след заболяването на един учител са направени изследвания на всички служители на семинарията - 52 души - и всички са отрицателни. Болният преподавател е настанен в Пирогов с пневмония вследствие на коронавируса, а състоянието му се подобрява.

Две деца са били положителни за коронавирус, безсимптомни са, но са изолирани.

Семинарията провежда дистанционно обучение.

На въпрос не е ли нехигиенично причастие да се дава от една и съща ръка и чаша, архимандрит Пахомий отвърна така: "Църквата подхожда разумно в тази ситуация, но църквата е богочовешка институция и единението с Христос предпазва от болести. Хлябът и виното се претворяват в тялото и кръвта Христови, а тялото и кръвта Христови лекуват, а не заразяват."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай