Защо е по-добре все пак да не се заразим с COVID

Задължително носете маска и редовно си мийте ръцете, зоват медици

Защо е по-добре все пак да не се заразим с COVID | StandartNews.com

За пореден път медици призоваха хората да избягват заразяване с новия коронавирус, като за целта задължително да носят маска и редовно да мият ръцете си.

По последни данни над 92 хил. пациенти в Испания са били изписани от болница, след като са се възстановили от COVID-19. Една част от тях обаче, прогнозират лекари, биха могли да претърпят физически последици – нещо, което се оказва, че може да се случи и на тези, които са изкарали заразата без каквито и да е симптоми.

По информация на испанските медии около 70% от асимптоматичните случаи, по-голямата част от които са на млади хора, са съобщили за здравословен проблем четири месеца след като са били доказани носители на коронавируса. Някои от тях се оплакали от "болки в органите", докато други от "неврологични проблеми", макар по времето на тяхното заразяване с COVID-19 да не е имало ясно изразени симптоми.

Така, по думите на медицински специалисти, коронавирусът на практика продължава да озадачава научните среди с нестандартното си поведение, а фактът, че хора без симптоми подават оплаквания месеци след своето асимптоматично заразяване още повече обвива в загадка естеството на новия коронавирус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай