Втора доза за Ангелов и Мутафчийски

Идват 18 720 дози от ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“

Втора доза за Ангелов и Мутафчийски | StandartNews.com

Втората доза от ваксината срещу коронавирус ще получат днес здравният министър проф. Костадин Ангелов и шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

В 10 ч. ще започне вторият етап от ваксинирането на личния състав на Военномедицинска академия (ВМА). Втора доза ще бъде поставена на всички медици, които бяха ваксинирани срещу Covid-19 в края на декември.

Днес ще бъде имунизиран повторно и министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Втората доза ваксината ще му бъде поставена в 11 ч. в аудиторията на клиниката по неврология на Александровска болница.

18 720 дози от ваксината срещу Covid-19 на  „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигат у нас днес. Препаратът ще бъде доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен до всички точки на страната.

След като компанията производител съобщи за забавяне на ваксини срещу Covid-19 н Европа, днес пристигат малко повече от половината от очакваните 35 хиляди дози.

От компанията производител посочват, че забавянето на количества от ваксината е временно, а ускорени доставки ще стартират в седмицата от 15 февруари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай