Танкер от Венеция под карантина в Бургас

На Малко Търново спряха контрабанда на маски

Танкер от Венеция под карантина в Бургас | StandartNews.com

Танкер от Венеция с 24 души екипаж е под карантина в Бургас. Той акостира в пристанището вчера. Д-р Величка Григорова епидемиолог от РЗИ, обясни пред бТВ, че екипажът на кораба е под карантина – забранено му е да слиза на наша територия.

ВИЖ ОЩЕ: Филипински кораб под карантина край Бургас

"От капитана беше подадено, че няма случай на болен, но тъй като пристига от рискова територия, са предприети мерки", обясни тя. Инспектори от РЗИ са направили проверка и е издадено предписание екипажът да е под карантина. Не се забраняват товарно – разтоварните дейности, но те се извършват без пряк контакт, посочи още д-р Величка Григорова.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно заседание на кабинета за коронавируса

Кораб от Китай също е проверен. Прилагат се всички мерки на Министерството на здравеопазването за хора, които идват от територии с разпространение на коронавируса, посочи епидемиологът от РЗИ.

ВИЖ ОЩЕ: Няма болни от коронавирус у нас, има грип В

Същевременно стана ясно, че в града има пациент със съмнения за коронавирус, чакат се резултатите от взетите му проби. В Бургас преди няколко дни бяха хоспитализири трима души, които са се върнали от Италия. Техните проби са са отрицателни.

В същото вчера на граничен пункт Малко Търново вчера бе спряна контрабанда на маски. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай