Сряда,

СЗО: Коронавирусът убива и млади

От: СТАНДАРТ -
1811
СЗО: Коронавирусът убива и млади
A
A
A
  • Голям процент от пациентите, които имат нужда от хоспитализация, са хора под 50-годишна възраст, заявиха от световната организацията

Страшно предупреждение към младите отправи Световната здравна организация. Коронавирусът може да влошава здравето и да убива и млади хора и те трябва да избягват да се събират и да го предават на по-възрастни и по-уязвими хора, заяви СЗО, цитирана от БТА. Броят на заразените с коронавирус по света е над 210 000, а смъртните случаи са 9000.

ВИЖ ОЩЕ: Шефът на СЗО: Откажете цигари, алкохол и захар

"Макар по-възрастните хора да са най-засегнати, вирусът не подминава и по-младите. Данните от много страни сочат, че голям процент от пациентите, които имат нужда от хоспитализация, са хора под 50-годишна възраст. Днес имам послание към младите хора: Вие не сте неуязвими пред вируса - той може да ви вкара в болница за седмици и дори да ви убие. Дори и да не се разболеете, изборът къде да отидете може да се окаже въпрос на живот и смърт за някой друг",  ръководителят на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

На фона на световния недостиг на защитни облекла за здравните работници и тестове за коронавирус китайски производители се споразумяха да доставят такива на СЗО. Постигнато е споразумение материалите да бъдат доставени в склада на СЗО в Дубай и ще бъдат насочвани там, където има най-голяма нужда от тях.

Ще има нужда от "въздушни мостове" за извършване на доставките до страни, в които здравните работници имат нужда от тях, тъй като много редовни полети бяха отменени, заяви Майк Райън, специалист на СЗО по извънредните ситуации.

 


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com