Още медици заразени с коронавирус

Двама от тримата нови заразени са медици в УМБАЛ "Св. Георги"

Още медици заразени с коронавирус | StandartNews.com

Двама от тримата нови заразени с коронавирус в Пловдив, за които съобщи тази сутрин Националният оперативен щаб, са медици в УМБАЛ "Св. Георги". В петък стана ясно, че положителна проба е дала и главната акушерка на Родилното отделение в държавната болница, пише в. "Марица".

В момента тече епидемиологично проучване, с установяване  на контактните лица и прилагане на съответни противоепидемични мерки, съобщи областният управител Дани Каназирева, като се позова на РЗИ.

Третият болен пловдивчанин от тази сутрин е приет в УМБАЛ „ Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция, съобщават от регионалната здравна инспекция.

Хоспитализиран е в новосъздадения блок за прием и изолация на пациенти с COVID -19, определен за такъв по указания на Областния медицински щаб и при  стриктно спазване на всички изисквания.

С това заразените от коронавируса в Пловдив стават 17, като само миналия петък случаите бяха пет. Тогава най-драматичният случай беше на 50-годишен мъж, приет с пневмония в общинската болница "Св. Пантелеймон". Първият му тест се оказал отрицателен и едва при втория пробата показала категорично, че е заразен. Заради това всички контактни с него пациенти и медицински персонал се изследват.

Каназирева съобщи, че към момента 2535 лица  са под карантина  в Пловдивска област.

Тя допълни, че за това как се спазват противоепидемичните мерки, вчера са  извършени проверки в 212 обекта -  171 броя търговски обекти, 40 броя обекти с обществено предназначение (фризьорски салони, фитнес и др.) и една автогара. Извършена е и проверка по сигнал, постъпил по телефона в РЗИ, но той бил неоснователен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай