Новите случаи с COVID по света бият всички рекорди

През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени

Новите случаи с COVID по света бият всички рекорди | StandartNews.com

За рекорден брой нови случаи на коронавирус, регистриран за последната седмица - над 3,3 милиона, съобщи Световната здравна организация (СЗО).

Досегашният най-висок брой новозаразени беше отчетен в периода 19-25 октомври - повече от 2,8 милиона души.

През последната седмица са починали над 45 хиляди заразени - с 9 хиляди повече отколкото през предходната.

Франция съобщи за най-големия брой починали с COVID-19 за едно денонощие от 15 април насам - 854 души. Общият брой на случаите в страната е над 1,5 млн. В същото време гимназисти в Париж протестираха срещу недостатъчните според тях мерки срещу коронавируса и се стигна до сблъсък с полицията. Основното им искане е големината на паралелките да бъде намалена на половина.

Заради това няколко десетки ученици използваха кошчета на колела, метални скари и колички за пазаруване, за да блокират входа на гимназия в центъра на френската столица. Някои от тях замеряха полицаите с оцветена течност и парчета стъкло. Силите на реда се опитаха да ги изтласкат, използвайки лютив спрей и щитовете си.

Великобритания съобщи за 397 смъртни случая от COVID -19 - най-много от 27 май. Общият брой на починалите в страната, която е на първо място в черната статистика в Европа, достигна 47 250.

Властите в Полша решиха да освободят медиците от задължението да спазват карантина след контакт с хора, заразени с новия коронавирус. В момента под изолация се намират 30 000 медици. Полският парламент планира да приеме законодателство, според което граждани на трети държави с медицинска специализация ще могат да работят в страната.

В Унгария отново въвеждат извънредно положение заради влошаването на ситуацията с новия коронавирус. През нощта в страната ще бъде в сила полицейски час, съобщи премиерът Виктор Орбан, цитиран от Франс прес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай