Нова тревога! Болните се "подмладяват"

Ръст на заразените в Златоград, може да затегнат локално мерките

Нова тревога! Болните се "подмладяват" | StandartNews.com

Това тревожна тенденция. Наблюдава се "подмладяване" на пациентите с ковид, което е тенденция на национално ниво. Това заяви пред журналисти в Смолян здравният министър Костадин Ангелов.

Той отбеляза, че засега няма притеснения за недостиг на легла, а там, където има повишен натиск, ковид леглата се увеличават. В болницата в Благоевград ще се направи проверка, за да бъдат изяснени всички факти около смъртта на родилката, уточни министър Ангелов.

Вицепремиерът Марияна Николова и министър Костадин Ангелов посетиха днес МБАЛ-Смолян.

Ситуацията в Смолян е контролирана според здравния министър. В областната болница има 154 легла за ковид пациенти от общо 306 места. МБАЛ- Смолян сега разполага с 90 свободни ковид легла, с които според министър Ангелов могат да бъдат поети нуждите, ако се повиши натискът към лечебното заведение.

От Областния оперативен щаб посочиха като по-сериозна епидемичната ситуация в Златоград, където се наблюдава повишена ръст на заразените. Ако в следващите 7-10 дни няма подобрение на ситуацията в Смолян и областта, от щаба имат готовност да въведат и по-строги локални противоепидемични мерки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай