Наш академик разкри как е излекуван Тръмп

Успехът при Тръмп се дължи основно на терапията с моноклонални антитела, каза Петрунов

Наш академик разкри как е излекуван Тръмп | StandartNews.com

С коктейл от ремдесивир, дексаметазон, и коктейл от витамини и минерали е лекуван бързо и успешно американският президент Доналд Тръмп, разкри в предаването "Беновска пита" по Канал 3 академик Богдан Петрунов.

Той допълни обаче, че успехът при Тръмп се дължи основно на терапията с моноклонални антитела. Това е бъдещето на световната медицина, като дори вече намира приложение в борбата с някои от най-тежките заболявания, включително и в битката с рака, каза Петрунов.

Дексаметазонът пък е един от най-мощните съюзници на човека в момента в борбата с коронавируса и ето, че у нас пристигнаха първите дози през настоящата седмица, разкри академикът.

„Дексаметазонът вече е внесен и в България. Това е кортикостероид, който има изключително широко приложение, както и в борбата с коронавируса“, каза той. От Канал 3 уточниха, че тяхна проверка е установила, че са внесени 2500 дози на българския пазар.

„За мен тази мантра е безсмислица, след като в света имаме такова голямо количество болни, създавайки такива проблеми“, каза още ученият по повод разпространението на невярна информация в определени среди, че COVID-19 не съществува.

„В България имаме 900 починали, но ние някак свикнахме, че това е нещо обикновено“, каза още той в аргумент, че вирусът е реален проблем, от който страдат еднакво, както бедни, така и богати страни.

„В момента светът не разполага с нищо друго, освен личните предпазни мерки - миене на ръце, носене на маски и спазването на социална дистанция. Това, което може да спре пандемията, може да спре пандемията“, каза още акад. Петрунов.

Той подчерта, че не бива да очакваме чудеса в разработването на ваксина, защото тя изисква дълъг процес на изпитания, който ще отнеме най-малко година след навлизането в третия етап на клиничните изпитания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай