Мутафчийски проверява аптеки за дезинфектанти

700 000 души в света са заразени вече от коронавируса

Мутафчийски проверява аптеки за дезинфектанти | StandartNews.com

Шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски проверява аптеките за дезинфектанти. Лично проверих вчера, от 10 аптеки в 8 имаше, каза генералът по време на редовния сутрешен брифинг на щаба.

ВИЖ ОЩЕ: Излизаме от дома си с SMS

Не така обаче стои въпросът с маските. Те са кът в целия свят. Във Франция са поръчани 1 милиард маски, но такива няма, няма от къде да ги намерят, подчерта професорът. Той съобщи, че в момента се изчерпват и количествата и на ръкавиците. 700 000 души в света са заразени вече от коронавируса, към сряда се очаква броят им да надхвърли 1 милион.

"За непушачи и пушачи тази дисертация ще се пише след края на епидемията. Тогава ще се направи обобщение кои са били рисковите фактори", каза още ген. Мутафчийски

Ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че вече няма да отговаря на имейли. Получавам на ден по повече от 100 и им отговарям, но вече нямам възможност да го правя, каза професорът.

"Ако навън има събиране на повече от две лица, това не е разрешено. Много хора се чувстват накърнени в това, че им се отнема правото на движение. Получавам по 100 имейла на ден и няма да отговарям повече, защото нямам физическа възможност вече. Какви ли не съобщения получавам. Идеята за физическото дистанциране е да не се заразят с коронавирус и да умрат. Не знам какви основания трябва да посоча вече", отсече проф. Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай