Излизаме от дома си с SMS

354 са вече заразените у нас, 8 са новите случаи, за денонощието са общо 16

Излизаме от дома си с SMS | StandartNews.com

Излизане от дома си с SMS. Това е една от формите на допълнителни мерки за ограничаване на движението по време на извънредното положение заради пандемията от коронавирус. Това съобщи началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния оперативен щаб, по време на редовния сутрешен брифинг.

ВИЖ ОЩЕ: Мутафчийски проверява аптеки за дезинфектанти

Най-масовото нещо при българите е телефонът, възможно е излизането от дома да става с SMS-уведомяване на принципа на синята и зелената зона, каза генералът в отговор на въпрос как възрастните хора ще се оправят с попълването на декларации. Вчера ген. Мутафчийски заяви, че е възможно ограничителните мерки да бъдат разширени и вече да се иска декларация за всяко излизане на улицата. Мярката с SMS-уведомяване вече се практикува в Гърция.

354 са вече заразените у нас, 8 са новите случаи, за денонощието са общо 16, информира ген. Мутафчийски. Четирима от тях са се тествали в частни лаборатории. Общото състояние на новите заразени е добро. Няма това област, поразена от заразата. В Сливен е установен един болен, който се е върнал от Ню Йорк.

127 души са в болница, като 13 от тях са в интензивни отделения и са интубирани. Заразата вече взе 8 жертви, 15 души са излекувани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай