Коронавирусни отделения свършиха болничните легла

Растящият брой на заразени с коронавирус препълни отделенията

Коронавирусни отделения свършиха болничните легла | StandartNews.com

Растящият брой на заразени с коронавирус препълни отделенията за болни от COVID-19 в страната и на много места свободни легла вече няма. 

Областната болница в Благоевград вече преобразува вътрешното си отделение, а пациентите са преместени в УНГ-сектора. 70 са новите случаи за последните 10 дни в областта, като обхващат почти всички общини. Оформил се е клъстер в шивашка фабрика в Гоце Делчев с около 1300 работници. Положителни са около 40 от тях, тестванията продължават.

В COVID сектора на болницата в Добрич легла в момента няма. Лекуват 17 пациенти, един е в интензивното. Има готовност за обособяване на още един сектор. “Системата, нашата организация и професионален ресурс имат лимит”, казват оттам и зоват хората да спазват мерките.

В Пловдив, който следва столицата по брой заразени, също вземат извънредни мерки заради недостига на медици.

За сериозен недостиг на медицински сестри съобщават от областния щаб, много от тях работят и в други отделения. Само в Разлог за седмица заразените медици са 4-ма. В Кюстендилска област за последните 24 часа има 13 нови случая, от които 9 са в болница. Сред тях е и 13-годишен пациент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай