Коронавирус! Ръкавици за светофари и асансьори

Всеки ден бутоните на светофарите и асансьорите се пипат от хиляди хора и вероятността от зараза най-малкото с грип Б е голяма

Коронавирус! Ръкавици за светофари и асансьори | StandartNews.com

Паниката след четирите доказани случая на коронавирус у нас расте. След спешната дезинфекция на столичния градски транспорт в социалните мрежи тръгна дискусия защо не се дизенфекцират и копчетата на „умните светофари” в София. Те са из целия град, задействат се само, ако пешеходецът натисне бутона им за включване за зелена светлина. Не го ли направи, „умните машини” светят само в червено.

ВИЖ ОЩЕ: 10 безценни съвета как да се спасим от коронавируса

Други пък повдигнаха въпроса как да се предпазим от копчетата на асансьорите в жилищните и административните сгради. Всеки ден бутоните на светофарите и асансьорите се пипат от хиляди хора и вероятността от зараза най-малкото с грип Б е голяма. Мнозина споделиха, че вече са извадили зимните си ръкавици отново и ги носят в джобовете си. Слагат ги, когато се качват в градския транспорт, питат копчетата на трамваите, светофарите, асансьорите или отварят вратите на обществени сгради.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай