Хванаха 4 случая на коронавирус в дом за възрастни

Един от настанените в дома е бил пациент в неврологичното отделение на видинската болница

Хванаха 4 случая на коронавирус в дом за възрастни | StandartNews.com

Четирима души от дома за възрастни хора във видинското село Гара Орешец са с установена зараза с Covid-19, съобщи Министерството на здравеопазването.

Един от настанените в дома е бил пациент в неврологичното отделение на видинската болница. След това се е завърнал в дома, но после отново е бил приет в лечебното заведение. При повторното настаняване му е направен PCR тест, който доказал инфекцията.

Общо 26 души са настанени в дома и 16 души персонал. До момента са установени още 3 случая на заразени възрастни хора.

Утре се очаква да излязат резултатите от тестовете на контактните лица и на служителите. Домът е поставен под карантина.

От снощи новите случаи в дома са изолирани в отделна стая. Личният лекар в селото ще ги прегледа, за да прецени дали да бъдат транспортирани до видинската болница, каза директорът на здравната инспекция във Видин д-р Венцислав Владински пред радио Видин:

"Още снощи се обадих, изолирани са, нямат контакт с другите домуващи. Персоналът е осигурен още от миналата седмица с лични предпазни средства, включително маски, гащеризони, маски, очила, ръкавици, прави се дезинфекция, така че няма никакъв проблем".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай