Събота,

Кантарджиев каза ще затягат ли мерките

От: СТАНДАРТ -
11596
Кантарджиев каза ще затягат ли мерките
A
A
A

Ще бъдат ли затегнати мерките срещу коронавирус у нас заради увеличения брой заразени? Отговор на този въпрос даде директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев в интервю за Нова тв. "В четвъртък министърът ще каже налагаме ли нови ограничения", съобщи проф. Кантарджиев.

ВИЖ ОЩЕ: Над 7000 в болница, 18,06 % положителни проби

"По места РЗИ-тата взимат решения и ги съгласуват с Щабовете по области, предлагат мерки за всяка една област. Има различен брой болни навсякъде. Характерът на разпространението на новия британски вариант е различен”, обясни той.

Време е за постене и успокоение. Време е да се взимат решения, каза проф. Тодор Кантарджиев.

По отношение на починалата в Пловдив 57-годишна жена проф. Кантарджиев обясни: "Вчера говорих с доц. Тимонов за починалата жена след поставяне на ваксина у нас. Първо е работено да се види дали тя е изкарала коронавирус. Няма антитела жената, ПСР-ът е отрицателен. Това, което ми каза патоанатомът е, че това е жена със съдова болест и тя има данни за прекаран преди години инфаркт. Има запушване на кръвоносните съдове на сърцето до 100%".

"Винаги сме казвали, че човек, прекарал заболяването, трябва да изчака 3 месеца, за да се възстанови имунната му система. Тогава може да се ваксинира. Има шанс, ако човек прекара заболяването и се ваксинира, да направи свръхимунна реакция, т.нар. AD ефект, но това е много рядко и няма наблюдавани сега такива случаи", каза той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com