К-19 се лепна на българи и на Малдивите

Препоръчват на българите да не пътуват за островите

К-19 се лепна на българи и на Малдивите | StandartNews.com

От Външно министерство препоръчват на българите да не пътуват за Малдивите освен при съществена необходимост. Причината са сигнали за заразени и карантинирани наши сънародници.

Ако все пак пътуването е неотложно, препоръчват на гражданите да си направят застраховка, покриваща карантиниране и лечение в случай на COVID-19. Съветът на дипломатите ни е нашите сънародници да имат достатъчно средства за покриване на разходи по настаняване, храна и самолетен билет, в случай на карантинирането им.

Препоръчват също така българските граждани да следят съобщенията на сайта на Министерството на здравеопазването на Малдивите: https://covid19.health.gov.mv/en/

При положителен тест при пристигането, по време на престоя или при установяване, че са били в контакт със заразен от COVID-19, българите трябва да изпълнят разпорежданията на местните здравни органи за карантиниране.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Делхи, което е акредитирано за Малдивите, на следните телефони: + 91 11 26115549; +91 11 26115550, както и на + 91 9910999498 в случай на извънредна ситуация и в извън работно време. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай