Събота,

Ето как посолството на САЩ ще помага срещу вируса

От: Иван Ангелов -
A
A
A

Американското посолство в София и Фондация „Америка за България“ обявяват програма за финансова помощ за българи, работещи в подкрепа на своите общности по време на COVID-19, съобщават от дипломатическата мисия.

„Българите носят храна на съседите си, грижат се за поставените под карантина медици, помагат на възрастните си съграждани и вършат много други неща. Тези дейности показват силата на българите – тяхната връзка както едни с други, така и с цялата общност. Като отдавнашни партньори ние с ентусиазъм подкрепяме тези впечатляващи усилия“, заявява посланик Херо Мустафа.

Като признание за впечатляващите български доброволчески инициативи по време на кризата с COVID-19, посолството на САЩ в София и Фондация „Америка за България“ ще предоставят финансова помощ на български граждани, неправителствени инициативи и малки и средни бизнеси, които предлагат услуги в подкрепа на своите общности.

От посолството призовават да номинирате себе си или своята организация на уебсайт: http://www.BGStandingTogether.org/

Всеки български гражданин или организация могат да кандидатстват за тази финансова подкрепа. Целта е да се подпомогнат онези, които помагат на другите. Средства ще се предоставя за проекти, които вече се изпълняват.

Номинациите ще се приемат до 13 часа в понеделник, 30 март.

Получателите и тяхната дейност ще бъдат обявени публично, така че българските граждани да научат за добрите дела на своите съседи и приятели.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички