Четвъртък,

Доставят след месец ваксините срещу Covid-19

От: Пламен Вълков -
364
Доставят след месец ваксините срещу Covid-19
A
A
A

"От средата на декември се очаква ваксините срещу COVID-19 на "Пфайзер" ("Байонтек") и на "Модeрна" да получат разрешение от европейската лекарствена агенция за разпространение в ЕС". Това съобщи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след днешната видеоконференция на Европейския съвет.

Тя уточни, че в началото ще бъдат доставени малки количества, предназначени за здравните работници и възрастните хора. По нейните думи, досега ЕК е сключила пет рамкови споразумения с производители на ваксини и скоро може да се очаква шеста договореност.
Фон дер Лайен добави, че днес държавните и правителствените ръководители от ЕС са обсъдили начините за взаимно признаване на данните от бързите изследвания за антитела срещу новото заболяване.

По нейните думи се предвижда да се признават данни от изследвания с над 80 на сто успеваемост при определянето на резултата. Тя добави, че се предвижда до края на годината държавите в ЕС да въведат единен електронен формуляр за пътуващите, който да служи за проследяването на контактите на заразените.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com