Бразилия измести Индия по случаи на Covid-19

Бразилското министерство на здравеопазването съобщи вчера за над 85 хиляди нови заразени за едно денонощие

Бразилия измести Индия по случаи на Covid-19 | StandartNews.com

Бразилия измести Индия от второто място по брой потвърдени случаи на коронавирус, съобщи ДПА, като се позова на официални данни. Бразилското министерство на здравеопазването съобщи вчера за над 85 хиляди нови заразени за едно денонощие. С това общият брой на потвърдените в страната с население от около 212 милиона души случаи надхвърли 11,363 милиона.

В Индия, с повече от 1,3 милиарда жители, регистрираните случаи са 11,333 милиона.

С над 275 хиляди починали от причиняваното от новия коронавирус заболяване КОВИД-19, Бразилия е на второ място в света и по брой смъртни случаи. И в двете статистики страната е изпреварена само от Съединените щати.

Бразилия е тежко засегната от коронавируса, като ситуацията в последно време е особено драматична, с няколко подобрени рекорда на смъртните случаи за едно денонощие. Здравната система не издържа в няколко града, сред които Манаус - столицата на северния щат Амазонас.

На юг, в богатия щат Сао Пауло леглата за болни от КОВИД-19 в болниците са напълно заети в 53 града. Най-малко 45 пациенти са починали, докато чакали за място в интензивно отделение.

В Сао Пауло в понеделник ще влезе в сила извънредно положение с вечерен час от 20 ч.

Властите в крайбрежния мегаполис Рио де Жанейро обаче продължават да смекчават ограничителните мерки.

Президентът Жаир Болсонаро, който неведнъж омаловажи сериозността на пандемията, а наскоро постави под въпрос и значението на ваксините, е противник на рестрикциите, защото вредят на икономиката, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай