Ангелов с добри новини. 1 милион ваксинирани

България вече е на 20-о място в ЕС по заболеваемост

Ангелов с добри новини. 1 милион ваксинирани | StandartNews.com

Добри новини за битката на България с пандемията от коронавирус обяви здравният министър в оставка Костадин Ангелов. Скоро ще стигнем 1 милион ваксинирани българи и заедно с преболедувалите ще имаме 1,5 милиона защитени хора, каза на брифинг в МС проф. Ангелов.

„През последната седмица се случиха две много важни неща. Първото е, че България беше извадена от института „Роберт Кох“ от високорисковите зони и вече сме само рискова зона. Гордо мога да кажа, че това е заслуга на всички нас. На всички българи, на вас журналистите, на които благодаря за всичко това, което правихте през тази една година и информирахте обществото. Второто важно нещо се случи вчера – имаме над 32 000 ваксинирани за един ден. Казах, че целта, която преследваме и можем да постигнем през май е 50 000 ваксинирани на ден“, допълни той.

България вече е на 20-о място в ЕС по заболеваемост от коронавирус и на второ по смъртност, съобщи още министърът в оставка.

Съдейки по числата за развитието на епидемията за последното денонощие, ситуацията е изключително добра, каза още Ангелов. Само в областите Благоевград, Силистра, Стара Загора и Шумен има повече пациенти, в останалите области намаляват хоспитализираните в лечебни заведения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай