Вторник,

Ананиев: Пазарите остават затворени за Великден

От: Рачо Рачев -
Ананиев: Пазарите остават затворени за Великден
A
A
A

В случай, че се наблюдава устойчивост при спазване на мерките, възможно най-скоро след Великден пазарите ще бъдат отворени, обяви пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. Той се запозна с прилагането на противоепидемичните мерки на столичния пазар "Димитър Петков". Стремим се да съхраним здравето на хората, което означава, че трябва да се намери необходимият баланс и него търсим в момента, допълни той.

Ананиев добави, че се поддържа връзка и с най-големите търговски вериги и са се "разбрали вътре да се организира спазването на изискванията, а навън и с помощта на органите на реда да се спазва дистанция от метър и половина".

Пазарът е особено място за пазаруване, досега нямаше такава организация, каквато създадохме, каза още той и посочи, че на пазара досега са се струпвали много хора. По думите му трябва да се свикне с нов начин за поведение. За 4 дена - на Великден, пазарите ще останат затворени.

В провинцията се спазват изискванията, но там пазарите са по-малки, клиентите са по-малко, спазват се изискванията за влизане и излизане, има подреденост, добави още Ананиев.

На Женския пазар се създава определена трудност при контрола, допълни той.


Всички новини от категория Заразата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички