Прически 2024: Свобода без драми

Динамика и артистичност владеят косите, бъдете естествени, коментира Митко Дамов

Прически 2024: Свобода без драми | StandartNews.com

 

Житейската философия на всяка личност е закодирана във визията. Формата и цветът на косата разкриват различни нюанси от характера. "Прическите на 2024-та подчертават естественото у индивида, без да провокират драматични трансформации, важна е свободата в излъчването.  Вътрешната хармония може да бъде добре изразена", коментира за "Стандарт" топ стилистът Митко Дамов. Представяйки колекцията La Biosthetique, той акцентира върху комбинацията между динамиката и артистичността, която в крайна сметка е равна на неустоима привлекателност. През 2024-та различните дължини и текстури ще създават атрактивни симбиози, които обаче не се натрапват и не търсят силни ефекти. Ключът е в дискретните промени, в творческите техники на подстригване, колориране и стилизиране. "Всичко е в името на самочувствието, на светоусещането, което трябва да бъде извадено от аз-а. Модерността е възможност да празнуваш любовта към себе си", добавя Митко Дамов. Затова няма  бариери при избора на палитрата, но и той е свързан с финото усъвършенстване на образа. 

Дългата коса е другото име на природния сексапил - изглежда сдържана, но носи обем и максимално движение. Когато топли руси нюанси са интегрирани във върховете, естетските фолио отблясъци в горната част придават на контура допълнително измерение и лекота. Удобният вълнообразен стайлинг напомня за иконата в небрежния шик Кейт Мос, напълно подходящ е за всекидневието.

Когато природата дава къдрава коса, на коафьора  не му остава нищо друго, освен да я усъвършенства в градация, за да й придаде допълнителна атракция - от момчешкия непукизъм до сешоар версията, разкриваща зрял и женствен аспект. Нарочните несъвършенства прибавят доза забавление.

"Късата коса е категоричност", припомня Митко Дамов. Тя създава онази мека форма, която изглежда изчистена и крехка - особено, когато е решена в топло карамелено-русо. Малко по-тъмният нюанс в корените гарантира нетрадиционна нотка. 

Другата суперсила е гримът. За 2024-та той е в завладяващи багри, допълващи и подсилващи магичния израз на аз-а. Ярките устни, очите в опушена рамка, дръзката линия, нежният блясък на скулите ясно заявяват самоувереност. "Приемайки собствената си уникалност, можем да излъчваме позитивност", казва Стефан Зол, международният творчески директор на грима La Biosthetique, изследвайки полето от възможности между деня и вечерта. Оптимизмът на тюркоазената вълна ще блести под слънцето на 2024-та, меко разливайки се върху клепачите. Радостта от живота продължава в игривия оранж на червилото. Вдъхновено от блещукащата утринна роса върху нежните листенца, розовото започва от клепачите, за да продължи върху лицето в перфектна монохромна тоналност с изискано и спокойно присъствие. Ясно изразените вежди и мигли дефинират чувствена и екзотична аура. Ефектът омбре, розово шампанско или тъмночервена ексцентричност - важното е да няма скука и излишни кръсяци, а само свежа сияйност. 

  • Динамика и артистичност владеят косите, бъдете естествени, коментира Митко Дамов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай