Как да приготвите десерт на барбекю

4 рецепти за екзотична скара от плодове

Как да приготвите десерт на барбекю | StandartNews.com
  • Някога чудили ли сте се какъв десерт да сервирате след като сте приготвяли барбекю.  Със сигурност ще изненадате гостите, ако им поднесете екзотично барбекю от плодове. Десертите приготвени на скара са много лесни, с малко съставки и изключително вкусни.Плодовото барбекю е нестандартен завършек на една вечеря, който ще направи живота ви една идея по-сладък. 

 

Праскови с канела и масло

Продукти: 4 големи праскови, 125 гр. Масло, 1 с.л. захар, 1 ч.л. канела, зехтин

Приготвяне: Този десерт на барбекю се сервира задължително топъл. Първо смесете разтопеното масло с канелата и захарта без да използвате миксер. Загрейте барбекюто на средна температура. Разрежете прасковите на две и ги сложете с разрязаната част към скарата. Печете докато леко омекнат. След като са готови, ги намажете внимателно със сместа от канела, масло и захар. Сервирайте върху подходяща чиния или плоча и се насладете на приятния аромат на грилованите праскови с канела.

 

ВИЖ ОЩЕ: 4 любими гръцки ястия, които да приготвите това лято

Грилован ананас с кокос

Продукти: 1 средно голям ананас, 2 с.л. зехтин, 1/2 ч.ч. кокосови стърготини – подсладени, сладолед по избор, листа от мента

Приготвяне: Ананасът се нарязва на шайби. Намазва се със зехтин и се поставя върху средно загрята скара за не повече от 8-10 мин. Обръща се периодично. Кокосовите стърготини се запичат до златисто. Може да използвате плочата на барбекюто. В подходяща за сервиране чиния или плоча се поставят 2-3 резенчета ананас със топка сладолед. Поръсете кокосовите стърготини отгоре и украсете с листата от мента.

 

Банани с кокосов сос и орехи

Продукти: 4 едри банана, 3 с.л. портокалов сок, 5 с.л. кокосово мляко или течна сметана за разбиване, 2 с.л. мед, 80 г орехови ядки, листенца мента, за разкош може няколко парченца натурален шоколад 

Приготвяне: Бананите цели и необелени се изпичат на гореща скара почти до черна обелка, като се обръщат.Смесва се портокаловият сок с кокосовото мляко и меда.

Ореховите ядки се запичат на сух тиган.Изпечените банани се срязват по дължина отгоре, за да се разтворят като лодки.Полива се вътрешността със соса.Гарнират се с орехите, листенца мента и (натрошените парченца шоколад).

 

Манго на скара с мед и шам фъстък

Продукти: 3 цели големи зрели манго, 2 супени лъжици мед, 2-3 супени лъжици нарязан шам фъстък, 1 голям лайм, нарязан на резени

Приготвяне: Нарежете мангото на кубючета които да нанижете на шишчета.

Печете върху предварително загрята барбекю скара докато следите от скара станат толкова тъмни, колкото искате. Ако мангото е меко и узряло, печете само едната страна. Поставете манго шишчета в чиния за сервиране.Полейте с мед и поръсете с шамфъстък.Сервирайте с резенчета лайм, за да напръскате манговите шишчета. 

 

Фина или едросмляна, сладка или люта, във всеки дом се пази поне една рецепта за лютеница, предавана от поколения

Няма по-голямо удоволствие от това да намажеш хляба с домашна лютеница.

Вижте 4 предложения за тази традиционна разядка в новия брой на СТАНДАРТ

Търсете от петък на пазара!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай