Yahoo ще съкрати 20% от служителите си

Компанията преструктурира рекламния си отдел

Yahoo ще съкрати 20% от служителите си | StandartNews.com

Търсачката Yahoo обяви, че ще съкрати 20% от общата работна сила до края на тази година, тъй като преструктурира рекламния си отдел. Това е поредният пример за съкращенията, разпространяващи се в технологичната и медийната индустрия.

Говорител на Yahoo каза пред CNN, че наследеното подразделение за рекламни технологии на компанията, Yahoo for Business, ще бъде преработено и трансформирано в ново подразделение, наречено Yahoo Advertising. Като част от тази промяна Yahoo планира да съкрати близо 50% от подразделението тази година, „включително близо 1000 служители тази седмица“, казва говорителят.

„Тези решения никога не са лесни, но вярваме, че тези промени ще опростят и укрепят нашия рекламен бизнес в дългосрочен план, като същевременно ще позволят на Yahoo да предостави по-добра стойност на нашите клиенти и партньори“, добавя говорителят.

Axios, която първа съобщи новината, каза, че съкращенията на работни места ще засегнат общо над 1600 души. Yahoo не отговори веднага на искане за коментар по въпроса.

Главният изпълнителен директор на Yahoo Джим Ланзон коментира в интервю за Axios, че тези промени ще бъдат „изключително полезни за рентабилността на Yahoo като цяло“ и ще позволят на компанията да инвестира повече в други части от своя бизнес, които са печеливши .

Съобщението идва в момент, когато все по-голям брой технологични и медийни компании намаляват разходите си на фона на по-голямата несигурност в глобалната икономика.

Някога синоним на самия интернет през по-голямата част от 90-те години на миналия век, Yahoo се бореше да намери релевантност през следващите десетилетия, тъй като Google доминираше търсенето и социалните медийни платформи като Facebook, Instagram и YouTube го изместиха като водещи онлайн дестинации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай