WhatsApp дава на администраторите повече контрол върху групите

Мрежата пуска и други нови функции

WhatsApp дава на администраторите повече контрол върху групите | StandartNews.com

Изпълнителният директор на Meta Марк Зукърбърг обяви актуализация за групи в WhatsApp, която е предназначена да даде на администраторите повече контрол върху това, кой може да се присъедини към група. Има и нова функция, която улеснява потребителите да открият кои групи имат общо с някого.

Компанията казва, че иска да даде на администраторите повече контрол върху поверителността на техните групи, поради което е изградила прост инструмент, който дава възможност на администраторите да решат кой може да се присъедини към група. Когато администратор избере да сподели връзката за покана на своята група или да направи групата си отворена за присъединяване към общност, той вече има достъп до всички заявки на едно място, за да управлява кого да пусне. 

WhatsApp казва, че също така иска да улесни потребителите да открият в кои групи са общи с някого. Приложението вече  позволява потребителите да търсите името на контакт, за да види общите групи. Можете да се използва новата функция, ако се опитвате да запомните името на група, която знаете, че споделяте с някого, или ако искате да видите групите, в които и двамата сте.

Стартирането на новите функции идва няколко месеца след като WhatsApp стартира Общности, нова функция, предлагаща по-големи, по-структурирани дискусионни групи. Общностите въвеждат редица нови функции в платформата за съобщения, включително администраторски контроли, поддръжка за подгрупи и групи за съобщения, гласови и видео разговори с 32 души, споделяне на по-големи файлове, реакции на емотикони и анкети. Самите общности могат да поддържат групи от до 1024 потребители и да предлагат криптиране от край до край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай