Twitter поправи бутона си, който сваляше торент

Twitter поправи бутона си, който сваляше торент | StandartNews.com

Лос Анджелес. Бутонът за споделяне в Twitter на съдържание от външни сайтове изненада потребителите за няколко дни, като при натискане сваляше на компютрите им мистериозен торент файл. Проблемът е бил забелязан на сайтове като TechCrunch.com, FT.com и Businessinsider.com. От компанията съобщиха, че грешката е отстранена и бутоните за споделяне вече работят нормално. "До колкото знаем, торент файлът не е бил зловреден", се казва в становището на Twitter. Те обаче не обясниха каква е била причината за неправилното функциониране.

Както всеки път, когато се случи нещо необичайно, потребители подозират, че платформата или някой от нейните партньори е допуснал нахлуване в системата. Twitter използва множество мрежи за доставка на съдържание. Бутоните за споделяне се използват в множество уебсайтове, като позволяват потребителят да сподели директно линк или съдържание от сайта в своя Twitter поток.

Според изявлението на компанията, самите бутони не се намират на Twitter.com, а на мрежите за доставка на съдържание.

Standartnews.com също беше засегнат от проблема. След техническа проверка от страна на нашия екип не бяха открити вредни файлове на сайта. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай